Jocs d’escapament: oci, lògica i enginy

T’agradaria poder convertir-te per unes hores en Sherlock Holmes o Jessica Fletcher, resoldre enigmes o sobreviure a un apocalipsi zombie? Si has respost sí, segueix llegint perquè aquí t’expliquem el que són els  jocs d’escapament .

Una fuita room ens permet endinsar-nos en una barreja de les novel·les d’Agatha Christie i el famós joc de Cluedo, en el qual hauràs de  fer servir tot el teu enginy per descobrir  i, més important encara,  comprendre les pistes que et permetran escapar  de la sala en un màxim de 60 minuts.

Bé sigui perquè són capaços de posar a prova el nostre enginy, bé pel piqui que es crea entre els jugadors o perquè són capaços de transportar-nos a altres escenaris, la veritat és que  els  jocs d’escapament  han tingut una gran acceptació entre joves i adults i , en poc temps,  s’han convertit en l’activitat de moda a Madrid , on van arribar fa un parell d’anys revolucionant el món de l’oci i el temps lliure.

escenari

Cada joc de la fuita room  es desenvolupa a porta tancada en una o diverses sales  on es disposen, a la vista o ocultes, les diferents pistes que hauràs de trobar per resoldre el misteri.

La decoració sempre va concorde a la història  en la qual està ambientada la història del joc: una casa encantada en la qual haurem de fugir del fantasma, un museu on haurem de robar la joia de la corona, un antic temple maia, etc.

participants

El nombre de participants depèn del joc d’escapament que reserveu, però el normal és que sigueu  entre 2 i 6 persones .

Tant se val si vens en parella, amb els teus amics o amb la família, l’important és que estigueu disposats a formar pinya per resoldre el misteri i sortir a temps de l’habitació.

A més, en alguns escapament room és possible fer combats entre equips, de manera que no només competireu contra el rellotge sinó que també competireu per veure quin dels dos equips resol primer el misteri.

proves

Per aconseguir sortir de l’habitació haureu d’analitzar l’escenari per anar aconseguint pistes i  resoldre aquests enigmes  que us aniran guiant, a poc a poc, a trobar noves pistes oa resoldre el misteri final.

Temps en els Jocs d’escapament

Els jocs d’escapament es solen realitzar, generalment, en  sessions de 60 minuts . Els seus enigmes estan pensats perquè siguin resolts, com sol dir-se, sense pressa però sense pausa.

Has de saber que si en algun moment us quedeu encallats podreu demanar pistes, encara que en algunes sales aquests ajuts es penalitzen amb segons que se sumen al final de la sessió.

Game Master

El Game Master és la  persona que dóna màgia al joc . És l’encarregada d’explicar les històries, vigilar que tot es desenvolupi de manera correcta, donar pistes, animar … En definitiva, de fer que el joc es converteixi en realitat.

I encara que en aquest article et donem moltes pistes del que et trobaràs … El millor és que preparis als teus amics i vingueu a descobrir el Escape Room vosaltres mateixos!